• Интелект, Карлово. Курсове по английски език. Сертификати на Кеймбридж.

  Сертификати на Кеймбридж - подготовка и изпити по английски език

  First Certificate in Englidh (FCE) Certificate of Advanced English (CAE) Certificate of Proficiency in English (CPE) Read More
 • Интелект, Карлово. Курсова по роботика 4-7 клас.

  Роботика и програмиране за ученици

  Групи: от 2-ри до 4-ти клас от 5-ти до 6-ти клас Read More
 • Интелект, Карлово. Курсове по немски език. Сертификати на Гьоте институт, DAF.

  Сертификати на Гьоте-институт - подготовка и изпити по немски език

  TestDaF Goethe- Zertifikat Read More
 • Интелект, Карлово. Курсове по испански език. Сертификати на Институт Сервантес, DELE.

  Дипломи DELE - подготовка и изпити по испански език

  DELE От ниво A1 до ниво C2 Read More
 • Интелект, Карлово. Курсове по руски език. Сертификати на Университет

  Сертификати на университета "А.С.Пушкин" в Москва - подготовка и изпити по руски език

  TORFL Международно признат сертификат за владеене на руски език Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Понеделник, 20 Март 2017 20:47

Ученици от УЦ “Интелект“ - Карлово взеха участие в Единадесетото Национално състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

На 18.03.2017г. ученици от УЦ “Интелект“ - Карлово взеха участие в Единадесетото Национално състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Отлично представилите се на училищен кръг наши възпитаници, постигнали най-висок резултат по нива, с огромен ентусиазъм и желание показаха своите знания и умения и на национално ниво.

Събитието се проведе в гр. Хасково, като участие взеха над 1000 ученици от цялата страна, включително и представителите на едни от най-елитните училища в София, Пловдив, Варна, Бургас и др. Въпреки ранното пътуване, всички наши участници бяха заредени позитивно и изпълнени с желание да дадат максимума от себе си, като демонстрират завидни знания по английски език и представят достойно УЦ “Интелект“ - Карлово. Училището ни, като член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, дава на своите възпитаници уникалната възможност да участват в това престижно състезание, което в бъдеще вероятно ще прерастне в международно.

След състезнието, като награда за отбора ни от ръководството на Учебния център, бе организирано посещение на Александровска гробница - Музейния център „Тракийско изкуство в Източните Родопи“, разположен край с. Александрово и изграден по програмата на японското правителство за безвъзмездна помощ в областта на културата с вложени средства за над 3 млн. долара. Всички ние, ученици и преподавтели, заедно разгледахме богатата музейна експозиция и се насладихме на интригуващата и информативна беседа на екскурзовода Иван Костадинов. Имахме възможността да влезем в построеното в музея копие на гробницата, като разгледаме отвътре камерите и уникалните фрезки. Уверяваме ви, преживяването е незабравимо!

Също така посетихме и възпоменателен комплекс в с. Узунджово, посветен на 100-годишнината на Българските ВВС (1912 - 2012). С огромно вълнение приехме новината, че на бившето военно летище там е служил и загинал летец-капитан Дойчин Бояджиев, наш съгражданин, чието име носи улицата в Карлово, на която се намира УЦ “Интелект“. В мемориалния комплекс се намира и паметната плоча на друга наша съгражданка - Райна Касабова. По време на Балканската война, тя служи като доброволка-самарянка в Първа полева подвижна болница край Одрин. На 30 октомври 1912 г. лети като пилот наблюдател със самолет „Воазен“ над Одрин с командир подпоручик Стефан Калинов и механик Илия Младенов, което я прави първата жена в света, участвала в боен полет. Полетът им продължава 43 минути. От самолета тя хвърля позиви с призив за спиране на кръвопролитията над позициите на противника в Одрин. Тези факти свързани с нашия град и неговите храбри личности дълбоко ни развълнуваха.

Предоставяме снимките от събитието на вниманието на приятелите ни във Facebook и на сайта на УЦ “Интелект“ - Карлово.